HMI Pad Forums Main Forums HMI Pad Support Siemens s7-1200 HMI IPAD

This topic contains 16 replies, has 3 voices, and was last updated by  Grzegorz 6 months ago. This post has been viewed 1450 times

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • Author
    Posts
  • #21792

    salsero
    Participant

      Hello everyone and thank you to all those who could help me to connect a Siemens S7-1200 CPU 1214 filmware 4.1: I write the variable in the septum plc MW998 to 0 but iPad does not connect ip ok but the validation is not OK where I’m wrong. thank you

      #21794

      gregM
      Participant

        the Value in the HMI App has to be in Hex.

        I’m not sure if 0 will work as a validation tag, try something like 1234 which would translate to 4D2

        #21795

        salsero
        Participant

          thanks for the tip but already tested negative.

          #21800

          gregM
          Participant
            #21801

            salsero
            Participant

              hello thanks for any help. if I do not ask too much and can get pictures of the MW998 configuration of siemens and ipad to see where I’m wrong thanks a lot.

              #21802

              Grzegorz
              Participant

                Hi,

                look:

                https://flic.kr/p/NT28BD

                nad

                http://www.sweetwilliamsl.com/support/forums/topic/siemens-s7-1200-v4-1-not-connecting-with-hmi-pad-2/#post-21752

                regards

                • This reply was modified 6 months, 2 weeks ago by  Grzegorz.
                • This reply was modified 6 months, 2 weeks ago by  Grzegorz.
                #21805

                salsero
                Participant

                  hello thank you and the same to my setup but it does not work error :: The Tag Validation (2 <hidden> 2) was read from the controller but fallied verification. Wrong number validation. :: I do not understand where the odd problem.

                  #21806

                  Grzegorz
                  Participant

                    Hi,

                    U need also use Controller Slot 0 in HMIPad settings and open port 102 on Your router for S7-1200

                    regards

                    #21807

                    salsero
                    Participant

                      hello nn I never configured the port 102 in the router as you progress? I thank you for all your help.

                      #21810

                      salsero
                      Participant

                        Hello everyone. or did several tests with a CompactLogix Rockwell communication and ok but with S7-1200 with not really want to know then that I have no problem with siemens security protocol.

                        #21811

                        salsero
                        Participant

                          prejudice their own are unable to communicate with S7-1200 there someone who could help me with a step by step procedure many thanks.

                          #21812

                          Grzegorz
                          Participant

                            Hi,

                            please make some screenshots from Your configuration of:

                            PLC Network settings,
                            PLC Security settings,

                            HMIPad PLC Connectors Settings.

                            Remember if You changes protection of PLC, U need to rebuild all configuration and project data of PLC and after this load it to the PLC.

                            Regards

                            • This reply was modified 6 months, 1 week ago by  Grzegorz.
                            #21814

                            salsero
                            Participant

                              https://www.flickr.com/photos/146567646@N03/?

                              hi this is my configuration.

                              #21815

                              Grzegorz
                              Participant

                                Hi,

                                1. set password for Full Access for PLC
                                2. set protection to Read Access for PLC
                                3. rebuild configuration of PLC
                                4. load configuration to the PLC
                                5. try connect to HMIPad to PLC

                                regards

                                • This reply was modified 6 months ago by  Grzegorz.
                                #21817

                                Grzegorz
                                Participant

                                  Hi,

                                  remove also connector tag MW998 from your PLC, no need to use it.

                                  regards

                                Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)

                                You must be logged in to reply to this topic.

                                Copyright © SweetWilliam, S.L 2009-2013. All rights reserved.
                                Science and Technology Park of the University of Girona, Emili Grahit, 91 (NarcĂ­s Monturiol building, Office P3-B03) 17003-Girona. Phone +34972183244